jaja w serwisie

Wróć do Forum cocarta

jaja w serwisie

Wysłane przez woland w 26 August 2008 16:19

mam takie niesmiale pytanie: czy ktos uwaza za sztuke prace kolegi marka barlika? bo mnie sie wydaje, ze kolega barlik jaja sobie robi i wrzuca skany kolorowanek. tymczasem nikt z administracji nie kasuje tychze prac (byc moze nie potraficie odroznic sztuki wspolczesnej od dzieciecej kolorowanki?).

pozdrawiam serdecznie i czeka niecierpliwie na odpowiedz

Re: jaja w serwisie

Wysłane przez Joanka Zielinska w 27 August 2008 23:58

natrafilismy na powazny problem.czy administrator ma cenzurowac i decydowac o tym co jest sztuka? posilkujac sie doswiadczeniem z innych serwisow spolecznosciowych - to platforma demokratyczna.wrzucac mozna praktycznie wszystko.wiele jest tu rzeczy ktore trudno mi osobiscie uznac za sztuke wspolczesna...ale czy spolecznosc naprawde zyczy sobie takich decyzji od aministratora? skoro kolega robi sobie jaja to jego strata.

Wysłane przez marcgraff w 28 August 2008 12:37

Kolego Woland,

publikując swoje prace spodziewałem się różnych komentarzy ze strony społeczności serwisu, ale stwierdzeniem, że ,,robi sobie jaja'' to chyba mocno przesadziłeś. Grafiki do kolorowanek są oczywiście skanowane lecz z odręcznych rysunków tylko w taki sposób mogłem je opublikować. Bardzo się ucieszyłem, że powstał portal, w którym można opublikować swoje prace nie jestem zawodowym artystą lecz amatorem, któremu ta możliwość została dana dlatego też postanowiłem podzielić się na ,,łamach'' tego portalu swoimi zainteresowaniami. Jeżeli to koledze nie odpowiada to strasznie mi przykro.

Pozdrawiam!               

Marek Barlik

Wysłane przez woland w 28 August 2008 14:38

drogi marku,

strasznie mi przykro, ze pomylilem sie w stosunku do twej osoby, po prostu pomyslalem, ze ktos, kto wrzuca kilkanascie kolorowanek i projektow bloku rysunkowego na raz, robi to zlosliwie albo dla zartu (czyli potocznie mowiac "jaja sobie robi"). obiecuje, ze w przyszlosci bede bardziej ostrozny w swoich uwagach.

pozdrawiam i zycze powodzenia

Wysłane przez woland w 19 October 2008 21:54

Joanka Zielinska ostatnio napisał(a):

natrafilismy na powazny problem.czy administrator ma cenzurowac i decydowac o tym co jest sztuka? posilkujac sie doswiadczeniem z innych serwisow spolecznosciowych - to platforma demokratyczna.wrzucac mozna praktycznie wszystko.wiele jest tu rzeczy ktore trudno mi osobiscie uznac za sztuke wspolczesna...ale czy spolecznosc naprawde zyczy sobie takich decyzji od aministratora? skoro kolega robi sobie jaja to jego strata.

moze jednak warto w jakis sposob cenzurowac prace, jak rowniez je ograniczac (to znaczy zezwolic wgrywac tylko jedna prace dziennie)? tak mi sie wydaje po odwiedzeniu tej strony znow, po czasie. widze zdjecia dokumentujace potworki, jednak przesada wydaje mi sie umieszczanie zdjec tego samego potworka zrobionych z kazdej mozliwej strony. prawdopodobnie tez wiele osob nie traktuje tego portalu powaznie i nie umieszcza swoich prac lub zaprzestaje odwiedzac to miejsce. warto sie nad tym zastanowic i wyciagnac jakies wnioski.

pozdrawiam serdecznie

Szukaj na forum

www.csw.torun.pl